Presentatie - Geschiedenis

Het OSVAN bedrijf werd opgericht in 2006. Met een technisch adviesbureau is de activiteit toegenomen in het ontwerp en de distributie van technische producten voor parken en tuinen in 2016.

2013 - De firma ontwikkelt de GARDEN CLEAN CABLE om de meest bekende problemen van de begrenzingsdraden voor robotmaaier te kunnen oplossen, vooral de problemen van beschadigingen veroorzaakt door knaagdieren. Na twee jaren veldtesten, is de GARDEN CLEAN CABLE op de belgische markt gebracht waar hij onmiddelijk een groot succes kende. De Garden Clean Cable is nu verkocht in veel Europese landen en erkend als een van de beste begrenzingsdraden.

2017 - OSVAN start de verdeling van de CELLFAST producten, Poolse fabrikant van tuinslangen, koppelingen, sproeiers, en tuingereedschappen voor particulieren en professionnelen. Het bedrijf installeert zijn werkplaats en magazijnen in het zuiden van België.

2018 - Ontwikkeling van de ROBOT MOWER CABLE om aan de vraag van de markt te voldoen. Deze tweede kabel , lichter, is voorzien voor kleinere installaties en moet ook de knaagdieren niet aantrekken.

2018-2019 - Veldtesten van de ROBOT MOWER CABLE et ontwikkeling van garages voor robotmaaiers, o.a. de plantenbak-garage in WPC (WOOD PLASTIC COMPOSIT). Naast de garages wordt een bijkomende gamma van plantenbakken in WPC ontwikkeld.

2020 – De ROBOT MOWER CABLE, de WPC robotmaaier garages en plantenbakken zijn op de markt gebracht. Het bedrijf zet de ontwikkeling van nieuwe garages voort. Een partnerschap met MDS voor de verdeling van de producten in Frankrijk wordt tot stand gebracht.

2022 – Osvan sloot zich aan bij de Franse groep Sterenn&co en werd daar een dochteronderneming van, gespecialiseerd in de wereld van robotgrasmaaiers. Osvan blijft zijn producten ontwikkelen en verkopen. In oktober 2022 werd de Mecawash 1280 gelanceerd.